Haber

Mezitli Belediyesi Çalışanlarına Yüzde 75 Zam Aldı

Mersin’in merkez ilçesi Mezitli Belediyesi bünyesinde personel olarak çalışan işçiler, imzalanan toplu iş sözleşmesiyle asgari ücrete göre yüzde 34, önceki maaşlarına göre yüzde 75 zam aldı.

Artış oranına göre yeni işe alınan işçinin fiyatı ikramiye ve diğer sosyal haklar hariç 15 bin 561 lira oldu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve DİSK Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, personelin alkışları arasında imzalanan sözleşmenin ardından aynı gün akşam saatlerinde artan fiyatların çalışanların hesaplarına yatırıldığını bildirdi. Tüm belediye çalışanlarının katıldığı imza töreninde konuşan Göksoy, “Mezitli Belediyemizle her zaman en rahat toplu görüşmeleri yapıyoruz. çalışanlarını düşünüyor.Çalışanlarımız yine çok üst düzey bir güzelliğe kavuştu.Liderimiz Neşet Tarhan Görüşmelerimizi sürdürdüğümüz lider yardımcımız Ertan Güner’e, Memnun Mezitli Firması Genel Müdürü Filiz Yalın’a teşekkür ederim. ve bize olan inancıyla desteğini esirgemeyen tüm çalışanlarımız.”

Yeni maaşının tüm belediye personeline hayırlı olmasını dileyen Başkan Tarhan, “Ekonomik sorunun had safhaya ulaştığı bu günlerde emekçilerimizi rahatlatacak daha büyük bir zam da yapabilmek isterdik. mevcut kriz ortamında belediyemizin mali tablosunu zorlamamak için her kuruşunu en iyi şekilde hesaplamak durumundayız.Gelecekte birlikten bağımsız olarak ek iyileştirmeleri de birliğin seyrine göre yapabiliriz. daha öncede olduğu gibi ekonomide.Arkadaşlarımız tüm şartları zorlayarak ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırken biz hep birlikte emin adımlarla ilerliyoruz.Mezitimizi güzelleştirmek için gece gündüz çalışan tüm çalışanlarımız her zaman ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. hak etti” dedi. – MERSİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu