Haber

Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşları Kars’ta erken cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanıyor

Kars ve çevre illerde yaşayan Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşları, erken cumhurbaşkanlığı seçimi için kentte sandık başına gitti.

Oy verme işlemi, Kars’taki Azerbaycan Başkonsolosluğu’nda kurulan sandıkta saat 08.00’de başladı. Azerbaycan’da Ermeni güçlerinin işgalinden kurtarılan Karabağ’da yaklaşık 30 yıl sonra ilk kez sandık kurulması vesilesiyle “zafer seçimleri” olarak nitelendirilen seçimler için Kars’ta oy verme işlemleri saat 19.00’a kadar devam edecek. .

Kars, Ardahan, Ağrı, Artvin, Adıyaman, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Hakkari, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tuncel ve Van’dan Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşları Kars’a gelerek oy kullanıyor.

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Parıltısı Guliyev, Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosluğu’nun Türkiye’de 28 ilde hizmet verdiğini belirterek, “Türkiye’nin 28 ilinden Azerbaycan vatandaşları buraya gelip oy kullanıyor. İlk kez tüm illerde seçim yapılıyor. Ülkemizin işgalden kurtulan toprakları bizim için büyük bir bayramdır.” .” söz konusu.

Erzurum’dan gelen Ofelya Babayeva ise seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek, “Bugünkü seçimler Azerbaycan ve bizim için önemli. Burada bir vatandaş ve öğrenci olarak seçime katılmaktan çok mutluyum. Ben de seçimlerimi gerçekleştirdim. Şeffaf bir şekilde ve yasalarımıza uygun olarak gerçekleştirilen bu seçimde kendi seçimimizi yapacağız. Umarım her şey yolunda olur.” dedi.

Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören Gülsevar Anavarova da Azerbaycan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için oylarını Kars’ta verdiklerini belirterek, seçimlerin başarılı olmasını diledi.

Mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yeniden aday olduğu seçimde, 7 yıl boyunca Azerbaycan’ı yönetmek için 7 aday yarışıyor.

Türkiye’deki Azerbaycan vatandaşları, Kars’ın yanı sıra Ankara ve İstanbul’da kurulan sandıklarda oy kullanabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu